YEŞİL MUTABAKAT VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMİ
Eğitimin Amacı:
Bu eğitim programı, başta Kyoto Protokolü olmak üzere; Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı çerçevesindeki evrensel düzenlemeler ile ülkemizdeki ilgili otorite ve regülatör kurumlar tarafından bu doğrultuda gerçekleştirilen mevzuat uyum çalışmaları sonucunda oluşan daha da kapsayıcı ve bağlayıcı düzenlemeler dolayısıyla; özellikle ve öncelikle 6 sektörde faaliyet gösteren üretici-ihracatçı firmalarımızın bu küresel ve lokal düzenlemelere istinaden kademeli geçiş ve uyum süreçlerinde kendi bünyelerindeki idari, mali, hukuki ve operasyonel süreçleri noktasında farkındalık düzeylerini artırmaya, risklerini minimize ederek, fayda seviyelerini yükseltmeye, tüm bu düzenlemelere adapte olarak kısa, orta ve uzun vadede bir optimizasyon düzeyine ulaşmalarına ve uyum sağlamalarına yönelik şimdiden bir yol haritası tesis etmektedir.
Neler Öğreneceksiniz?
- Küresel Isınma ve İklim Değişikliği
- Sürdürülebilirlik Kavramı ve Farklı Alanlardaki Sürdürülebilirlik Süreçleri
- Döngüsel Ekonomi ve Atık Yönetimi
- Kyoto Protokolü
- Paris İklim Anlaşması
- AB Yeşil Mutabakatı
- Emisyon Ticaret Sistemi
- Sınırda Karbon Denetim Mekanizması (SKDM)
- SKDM’nin Üretici-İhracatçı Firmalara ve Diğer Dış Ticaret Firmalarına Getireceği Yükümlülük ve Yaptırımlar
- SKDM Geçiş Dönemi ve Sürecin Takibi
- SKDM Uygulamasına Geçiş ile 1 Ocak 2026 Sonrası
- SKDM’nin Hesaplama Teknik ve Yöntemleri
- SKDM’den Etkilenecek Olan Firmalarımıza Yol Haritası Planlaması ve Süreç Yönetimi Önerileri
Eğitimin Hedefleri:
Başta Kyoto Protokolü olmak üzere; Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı çerçevesindeki evrensel düzenlemeler ile ülkemizdeki ilgili otorite ve regülatör kurumlar tarafından bu doğrultuda gerçekleştirilen mevzuat uyum çalışmaları sonucunda oluşan daha da kapsayıcı ve bağlayıcı düzenlemeler dolayısıyla, yukarıdaki alt başlıkların detaylı bir şekilde ele alınması ile birlikte, katılımcılar nezdinde bir farkındalık düzeyi ve bu farkındalık düzeyine istinaden de bir yol haritası oluşturma ve harekete geçme refleksi kazandıracaktır.
Katılımcı Profili:
Özellikle yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında kısa, orta ve uzun vadede eylem planlarına ihtiyacı olan, çok yakında hayatımıza girecek küresel ve lokal mevzuatlara uyum sağlamak ve iş yapış süreçlerini yeniden revize etmek durumundaki, özellikle alüminyum, demir-çelik, gübre, çimento, enerji ve hidrojen gibi karbon emisyonunun ön planda olduğu sektörlerimiz bünyesindeki üretici ihracatçı firmalarımızın dış ticaret, yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik iş birimlerini ve bu iş birimlerinin profesyonellerini yakından ilgilendirmektedir.
Öncelikli sektörler arasında yer almayıp, kademeli geçiş sürecinde ilgili mevzuattan etkilenecek ve karbon emisyonu kaynağı diğer üretici sektör firmalarımızın dış ticaret, yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik iş birimlerini, üretim departmanı ilgililerini, vergi ve finans uzmanlarını, yönetim danışmanlarını, şirket yönetici ortak ve karar vericileri ile konuya ilgi duyan diğer paydaşları da yakından ilgilendirmektedir.
Eğitmen:
Necmi UĞURLU
Eğitim Materyalleri:
1. Ders notları ve sunumlar,
2.Vaka analizleri ve örnek olaylar,
3.Grup çalışması rehberleri,
4.Okuma materyalleri ve kaynak kitaplar,
5.Dijital platformlar üzerinden sağlanan ek kaynaklar.
Eğitim Tarihi:
3 Şubat 2025 19:00 – 21:00
4 Şubat 2025 19:00 – 21:00
5 Şubat 2025 19:00 – 21:00
6 Şubat 2025 19:00 – 21:00
Eğitim Süresi:
8 Saat/1 Hafta
Eğitim Ücreti:
3250 TL (KDV DAHİL)
Eğitim Yeri:
Online Eğitim
Değerlendirme ve Belgelendirme
Program sonunda yapılan çoktan seçmeli sınav aracılığıyla yüzde 70 baraj notunun üzerinde puan alan ve yüzde 70 katılım şartını karşılayan adaylara katılım belgesi verilir.
ÖNEMLİ: Ödeme yapmadan önce kontenjan durumu kontrol etmek için 0531 305 32 05 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05
ÖNEMLİ UYARI :
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Kurs Özellikleri
- Ders 0
- Sınav 0
- Süre 8 saat
- Yetenek Seviyesi Tüm seviyeler
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 0
- Değerlendirmeler Evet