TEMEL SERAMİK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Eğitimin Amacı:
Temel Seramik Eğitimi Sertifika programının amacı katılımcılara; Seramik sanatı hakkında genel bilgi ve kısa tarihçesinin anlatılması, hammaddeler ve aletlerin tanıtımı, seramik atölyesinde bulunan cihazların tanıtımı, atölye düzeni ve son ürüne kadar olan aşamaların anlatılması, seramik sanatının temellerini oluşturan elle şekillendirme yöntemlerinin, sırlama ve dekorlama tekniklerinin uygulamalı olarak gösterilmesi, çamurlar, sırlar, aletler, pişirim dereceleri ve yöntemleri hakkında bilgi edinip bu sanatı hobi veya meslek olarak devam ettirmek isteyenlere gerekli bilgilerin uygulamalı olarak verilmesi amaçlanmaktadır.
Eğitimin İçeriği:
Temel Seramik Eğitimi Sertifika programı 40 saattir. Eğitimin %10’u teorik, %90’ı pratiktir. Teorik eğitim pratik eğitimle aynı anda verilmektedir. Eğitim Haftada 1 gün ve 4 saat olarak verilmektedir. Eğitim esnasında kullanılacak olan çamur eğitmen tarafından verilecek olup ürünlerin fırınlama işlemleri eğitmen tarafından atölyede gerçekleştirilecektir Eğitim esnasında kullanılacak, şeffaf sır, sır altı dekor boyaları, artistik sır ve şekillendirme araçları kursiyerler tarafından temin edilecektir.
- Ders Çimdik Tekniği
- Ders Sucuk Tekniği
- Ders Plaka tekniği
- Ders Döküm tekniği
- Ders Sgrafitto Tekniği
- Ders Rölyef Tekniği ile duvar panosu
- Ders Sır nedir, sır çeşitleri, pişirim dereceleri. Sırlama ve Sır fırını yerleştirme
- Ders Sır altı, sır üstü dekorlama
- Ders Seramik hakkında teorik bilgilendirme
- Ders Fırınlama çeşitleri, fırınlar hakkında bilgi. Bisküvi fırını yerleşimi
Eğitimin Hedef Kitlesi
Program tecrübeli/ tecrübesiz seramikle ilgilenen, atölye açmak, meslek olarak ilerlemek isteyenler veya hobi içindir. En az ilkokul ve/veya ilköğretim düzeyinde eğitimini tamamlamış bireyler için hazırlanmıştır.
Endüstri tasarımı, Mimarlık, İç mimarlık ve Güzel Sanatların farklı dallarında eğitim gören/görmüş kişilere yan destek sağlayıcı olacaktır.
Eğitimin Kazandırdıkları:
Katılımcılar kurs sonunda, seramik bir objenin son haline gelene kadar olan tüm aşamalarını öğrenerek uygulayabilir. Seramik sanatında temel elle şekillendirme tekniklerini öğrenerek çamur çeşitlerini ve pişirim derecelerini ayırt eder bunlara uygulanabilecek sırları ve pişirim derecelerini bilir. Sırlama tekniklerini, fırın çeşitleri ve pişirim türlerini bilir. Fırına yerleştirme ve pişirim rejimlerini bilir. Aletleri tanır, kullanımlarını öğrenir. Dekorlama yöntemlerinin bazılarını bilir.
Eğitimin Süresi:
40 saat
Eğitimin Gün ve Saatleri:
1. Grup Çarşamba günleri 17:00-21:00 saatleri arasında yapılacaktır.
2. Grup Çarşamba günleri 12:00-16:00 saatleri arasında yapılacaktır.
Eğitim Yeri:
HLY Ceramics Sapanbağları Mahallesi Mithatpasa Caddesi, Üsttepe Sk. 4C, 34400 Pendik/İstanbul
Eğitmen:
Eğitmen Hülya AYKANAT;
1991 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden mezun oldum. Emekli olana kadar yağlı boya, karakalem, sulu boya ve fimo ile çeşitli şekillendirmeler yaparak çalışmalarıma devam ettim. Akademide aldığım eğitim tabii ki öncelikle işime, evime ve yaşam şeklime fazlasıyla yansıyarak şekillendirdi. Pandemi ile birlikte seramikle ilgilenmeye başladım, hayallerim de sanatla ilgilenmek olduğu için bu boş dönem bana çok iyi geldi ve atölyemi kurdum. Atölyemde seramik eğitimleri ve workshoplar düzenleyerek sanatı seven öğrenmek isteyen öğrencilerime Seramik Sanatını öğretmeye devam ediyorum.
Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05
ÖNEMLİ UYARI :
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Kurs Özellikleri
- Ders 0
- Sınav 0
- Süre 40 saat
- Yetenek Seviyesi Tüm seviyeler
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 0
- Değerlendirmeler Evet