http://turkiyemakerakademi.com/
2 günlük eğitim + Eğitim seti + Online dersler + 1 yıllık online müfredat üyelik dahil özel fiyatımız
Bu eğitime her branştan öğretmen katılabilir. Eğitim için teknik bilgiye sahip olmanız gerekmemektedir. Bu eğitimde amacımız her kursiyerin maker hareketi içinde bir şeyler üretebileceğini ve okullarında maker hareketini başlatabileceğini göstermek ve öğrencilerine yarışmalarda rehberlik etmelerini teşvik etmektir. Eğitim projelere yönelik yapılacağı için bazı öğretmenler basit bir proje yaparken diğer öğretmenler daha karmaşık projeler yapabilirler. Fen Bilgisi öğretmeni, Matematik öğretmeni, Bilgisayar Öğretmeni, Teknoloji Tasarım Öğretmeni, İngilizce Öğretmeni ve Meslek Öğretmenleri gibi farklı branşlardan öğretmenler katılabilirler
Eğitim Gün & Saatleri : 18 - 19 OCAK 2019 CUMA CUMARTESİ
Eğitimlerimiz saat 10:00'da başlayacaktır.
Eğitim Ücreti : 750 TL (KDV DAHİL) Ödemeleriniz peşin ya da en fazla 7 taksit şeklinde gerçekleşebilir (TEB- BONUS) Gedik Holding bünyesinde çalışanlara ve öğrencilerimize % 15 indirim uygulanacaktır.
Eğitim Yeri :İstanbul Gedik Üniversitesi KARTAL Yerleşkesi
Katılımcılara eğitim sonunda Eğitimci Sertifikası verilecektir.
PROGRAMIN UYGULANMASINDA KULLANILACAK ÖĞRETİM ARAÇ VE GEREÇLERİ
Kursiyerin temin etmesi gereken malzemeler 1 Set olarak katılımcılara verilecektir.
Her kursiyerin kendi bilgisayarını getirmeleri önerilir. Eğitimin devamlılığı eğitimde yüklenecek programlar ve eğitim sonrasında verilecek online eğitim desteği için katılımcıların kendi bilgisayarlarını getirmeleri önemlidir.
Bütün kursiyerlere eğitim içerisinde yapılan uygulamaların yer aldığı uygulama dosyası dijital olarak verilecektir. Dosya içerisinde proje örnekleri eğitim dokümanları yer alır.
Ayrıca her kursiyere moodle.makermalzeme.com adresi üzerinden kişisel uzaktan eğitim sistemine erişim hakkı verilir ve kursiyer buradaki içerikleri 1 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde kullanabilir.
Uzaktan eğitim sistemi içerisinde bulunan modülleri kullanarak ders verebilir. Eksik kalmış veya tekrar etmek istediği konuları tekrar edebilir, proje örneklerini yapabilir ve Ulusal ve Uluslararası yarışma modülüne bakarak yarışmalara hazırlık yapabilir.
Eğitim 5 bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Temel Elektroniğe Giriş yaparak temel elektronik becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir. İkinci bölümde Arduino programlama öğreneceğiz ve belirlediğimiz projeleri yapmaya başlayacağız. İkinci bölümün devamında mekanik yapı ve 3D tasarım öğreneceğiz. Üçüncü bölümde elektronik ve mekanik ekipmanlarla montajı tamamlayacağız. Gerekli testler yapıldıktan sonra, üçüncü bölümün sonu ve dördüncü bölümde mekanik ve elektronik öğretimi gerçekleştirildikten sonra yarışmalara yönelik, proje amaçlı robot yapımı ve modül dört te açıklanan çalışmalar yapılacaktır. Beşinci bölümde ise Proje Hazırlama, Proje Sunumu ve Patent Süreçleri hakkında çalışmalar yapılacaktır.
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Eğitim 5 modülden oluşmaktadır. Bu Modüllerin içeriği;
Modül 1: Temel Elektroniğe Giriş
Bu modülde temel elektronik alt yapısına sahip olmayan katılımcılar için verilmesi gereken temel elektronik ile ilgili zorunlu bilgiler yer alacaktır.
Katılımcılar Arduino kart pin çıkışlarının - kullanım amaçlarını öğrenir. Sensörler ve ek elemanların Arduino’ya nasıl bağlandığını öğrenir
Deney tahtası (Breadboard) Kullanımı, Potansiyometre Kullanımı, Ultrasonik sensör nasıl bağlanır?, LCD Bağlantısı, İvme sensör Bağlantısı, RC Servo Motor Bilgisi ve Bağlantısı, DC Redüktörlü Motor kullanımı, L298N Bağlantısı, Step Motor Kullanımı, Direnç, kondansatör, diyot, buton ve anahtar kullanımı
Modül 2: Arduino Programlamaya Giriş
Bu modülde Arduino programlama bilgisi olmayan katılımcılar için verilmesi gereken temel Arduino programlama, ileri seviye Arduino kart programlaması ve temel elektronik ekipmanlarının kullanımına giriş, elektronik ekipmanlarla proje oluşturma konularına değinilecektir.
Yapılacak Bazı Projeler
Aşağıda listelenmiş olan projeler eğitim için hazırlamış olduğumuz online uzaktan eğitim sistemi içerisine Mekatronik 101 modülüne yerleştirilmiştir. Modül içerisindeki her bir projenin yazılımı yapım aşamaları ve elektronik devre şemaları da bulunmaktadır.
Modül 3: Mekanik Yapı ve 3D Tasarım
Bu modülde 3D tasarım araçları ara yüzünün anlatımı, 3D Tasarım araçları ile projelere yönelik çizime giriş, Ulusal ve Uluslararası yarışmalara yönelik robot tasarımları, 3D tasarımı yapılan modellerin 3D printer ile üretimi konularına değinilecektir.
Mekanik Tasarım Nedir?
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar.
Modül 4: Mekanik ve Elektronik Montaj
Bu modülde mekanik ve elektronik öğretimi gerçekleştirildikten sonra yarışmalara yönelik, proje amaçlı robot yapımı ve yarıştırılması üzerine çalışılacaktır.
Modül 5: Proje Hazırlama, Proje Sunumu ve Patent Süreçleri
Projeler Nasıl Patente Dönüştürülür?
Öğrencileri proje yapmaya teşvik etme
Patent sahibi olarak Avrupa ve Amerika da Yüksek öğrenimde burs ve kabul kolaylığı Patentleşen projeler ile öğrenciye ve veliye mucit hissi verme
Eğitim Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile gerçekleşmektedir.
Yorum Bulunmuyor!