ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ
Çocuk merkezli Oyun Terapisinin tarihsel gelişimi incelendiğinde Carl Rogers’ın Danışan Merkezli Terapisinden geldiği görülmektedir. Virginia Axline danışan merkezli terapiden etkilenerek çocuklara yönlendirmesiz terapi ekolü olarak uygulamaya başlamıştır. Virginia Axline’den hareketle Garry Landreth ise Çocuk Merkezli Oyun Terapisi adını verdiği oyun terapisi türüyle çocuğun duygu ve düşünceleri algılayıp yansıtma yaparak iç görü ve farkındalığı temel alan seanslar yürütmüştür.
Eğitimin amacı:
2-10 yaş arası çocuklara uygulanan ÇMOT’un asıl amacı çocuğun duygularını tanıması, ihtiyaçları konusunda farkındalık kazanması yaşanılan problem ve çatışmalarla baş edip bilişsel duygusal gelişimine destek olmaktır.
Dünyada ve ülkemizde çocuk terapilerin de en çok kullanılan yöntem olan ÇMOT hangi durumlarda kullanılır?
Eğitime Kimler Katılabilir:
Eğitim İçeriği:
I.Modül
II.Modül
Eğitmenler:
Uzm Psikolog Yeşim TUĞUL
Eğitim Başlangıç Tarihi ve Süresi: 4-5 Haziran 2022, 30 eğitim saati, hafta sonu 10:00-17:00 (teorik eğitim 20 eğitim saati), 10 eğitim saati süpervizyon)
• Grup süpervizyon tarihleri katılımcılarla beraber belirlenecektir.
Eğitim Bedeli : 1000 TL (KDV Dahil)
Katılımcılar eğitime ve grup süpervizyonuna katılım sağlayan ve eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar; Üniversite onaylı sertifikalarını almaya hak kazanacaklardır. Sertifikalara E Devlet Kapısından erişilebilecektir.
Hesap Bilgileri:
Banka Adı : AKBANK T.A.Ş.
Şube Adı : İMES TİCARİ / 0876
Hesap Adı : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ
Hesap No : 0047374
IBAN : TR62 0004 6008 7688 8000 0473 74
Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05
ÖNEMLİ UYARI :
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Yorum Bulunmuyor!