Barista Uzmanlık Programı

https://www.wora.com.tr

EĞİTİM AMACI : Kahvenin ekilmesinden başlayan ve fincana kadar olan tüm hikayesindeki değişkenleri ayrı ayrı inceleyip uzman bir barista olmak için tüm süreci uygulamaları olarak öğreneceğiz.

Espresso ile başlayıp tüm sıcak ve soğuk kahveleri farklı derecelerde kavrulmuş kahve çekirdekleri ile tadım testlerinde farkındalık yaratacağız.

Uzman barista eğitimizin amacı üretim sürecinin üzerinde durarak en kaliteli kahveı yakalayıp doğru demleme teknikleri ile doğru sunumu sağlamak.

KİMLER KATILABİLİR : Profesyonel barista eğitimi almak isteyen tüm kişi ve kurumlar.

Eğitim Baş. Ve Bit. Tarihi :  10 - 11 - 17-18 - 24-25 KASIM /  1 - 2 ARALIK 2018 CUMARTESİ - PAZAR 4 HAFTA

Eğitim Gün & Saatleri : 10:00 - 15:00 

Eğitim Süresi :40 saat

Eğitim Ücreti :1000 TL  Ödemeleriniz peşin ya da en fazla 5 taksit şeklinde gerçekleşebilir (TEB- BONUS)

Eğitim Yeri : Nişantaşı Yerleşkesi

Eğitim sonrası katılımcılara "SERTİFİKA" verilecektir

Banka Adı                    : TEB

Şube Adı                     : 37-Pendik E-5

Hesap Adı                   : T.C.GEDİK ÜNİVERSİTESİ

Hesap Numarası          : 38388560

İban Numarası             : TR53  0003  2000  0000  0038  3885  60


KONTENJAN :

Minimum : 10

Maksimum : 15 

EĞİTİM İÇERİĞİ :

1.Hafta Barista Giriş (Teori)
• Kahve, Kökeni, Yetiştirme ve İşleme, Kavurma, Karıştırma, Çukurluğu Anlama. • Ekipmanınızı Anlama • Kahve kavurma teknikleri • Çalışma Alanı Yönetimi • Barista Menüsü • Hijyen, Sağlık ve Güvenlik • Müşteri hizmetleri ve finansal yönetimi • Barista da satınalma teknikleri

2. ve 3. Hafta KAHVE DEMLEME TEKNİKLERİ
• Belirli bir espresso karışımı veya tek kaynaklı kahve için istenen parametreleri nasıl belirleyeceğiniz
• Farklı ekipman türlerinde tutarlı sonuçlar elde etmek için barista tekniklerinin yanı sıra araştırma
için tutarlı bir teknik geliştirmek

• Espresso hacminin ölçülmesi ve girişi dahil olmak üzere espresso için “içim tarifleri” geliştirmek


Çeşitli lezzet profilleri ve istenen sonuçlar için kahvenin arındırılması ve “dinlenmesi” için kahve
bakımı ve felsefesi

• Çok çeşitli kafe içecek tarifleri ile tanışın

• Derinlemesine süt kültürü ve Köpük Standartları

• Süt paylaşım teknikleri

• Barista standları yönetimi ve “çift kullanım”

• Espresso makinesi arıza önleyici bakım

• Ayrıntılı müşteri hizmetleri ve servis kurtarma modelleri
• Kahve tohumu - kahvenin çimlenmeden tüketime yolculuğunu öğrenir
• Kahve Bakım - kavrulmuş kahve saklama ve bakımı için en iyi uygulamaları öğrenin
• Çalışma Alanı Yönetimi - ticaret araçlarını ve karı maksimize etmek için atıkları en aza indirmeyi öğrenmek
• Tadım Tesleri ile Gelişim • • Kahve Demleme, filtreleme, su kalitesi, demleme süresi ve sıcaklık, basınç ve çalkalama gibi parti ve manuel demleme ile ilgili kontrollerin anlaşılması
• Demleme, yerçekimi ve basınç demleme cihazlarının kullanımında demleme ve demleme yöntemleri
• Müşteri Hizmetleri - barista'nın uzman kahve dünyasındaki rolünü ve çevre, atmosfer, ürün ve hizmetin nasıl etkilendiğini ve en iyi müşteri deneyimini nasıl sağladıklarını öğrenir
• Sağlık, Güvenlik ve Hijyen - yerel yasaların, ekipmanın güvenlik ve hijyenine nasıl uygulandığını ve üretici şartnamesine uygun olarak nasıl temizlendiğini öğrenin.
• Temizlik, Bakım ve Arıza Giderme - makine bakımı ve bakımı için bir anlayış kazandırmak ve servis çağrılarının ne zaman yapıldığını bilmek
• Bir Menü Oluşturma - hizmet modelinize dayalı olarak nasıl hizmet verileceğini ve nasıl fiyatlandırılacağını anlamak
• Çıktıları ve Mekanı Tasarlayın - neyin işe yarayıp neyin yapılmadığı neyin gerçek hayat örneklerine bakın
• Önleyici Bakım - yatırımınızdan en iyi şekilde faydalanırken ekipmanınızın ömrünü uzatmayı öğrenin
• Pratik ve Yazılı Değerlendirme - Özel Kahve Derneklerinizi Kahve ve Barista Temelleri Testlerine Giriş

4.Hafta
ÜRETİM TESİSİNDE EĞİTİM
• Kahve alım stratejileri • Doğru kavurma tekniklerinde dikkat edilmesi gerekenler • Paketle sistemindeki ayrıcalıklar • Kahve karışımlarının hazırlanması • Özel üretimlerin ayrıcalıkları • Kahve kavurma makinalarının çalışma prensipleri • Kahve çekirdeklerinin çekilme işlemi sırasında tadım testleri


Ön Bilgi ve Kayıt Formu

Nişantaşı Yerleşkesi