İFLAS İDARE MEMURLUĞU TEMEL EĞİTİMİ
Eğitim İçeriği:
İflas İdare Memurluğu Temel Eğitimi; medeni usul hukuku, icra ve iflâs hukuku ile ticaret hukukuna dair temel kavram, kurum ve genel ilkeleri, icra ve iflâs mevzuatını, işletme yönetimini, işletmelerde kriz yönetimini, genel ekonomi, maliyenin temel kavramları ve harçları, muhasebenin temel kavramlarını, finansal raporların ve işletme faaliyetlerinin analizini, iflâs idare memurunun taşıması gereken nitelikleri, görevi, yetkisi, yükümlülükleri ile hukuki ve cezai sorumluluğunu, iflâs tasfiye sürecinin yürütülmesi, süreçte hazırlanacak rapor, tutanak ve belgelerin yazım usul ve tekniği ile Daire Başkanlığı tarafından gerekli görülen diğer konuları kapsar.
Eğitimi Kimler Alabilir?
İflas idare memurluğu temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır.
Eğitim Süresi:
36 Ders Saati (18 Saat Hukuk, 18 Saat Muhasebe, Finans ve İşletme Yönetimi)
Eğitim Yeri:
EĞİTİMLER ÖRGÜN OLARAK KARTAL YERLEŞKEMİZDE YAPILMAKTADIR. BU DURUMU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUNUZ.
İflâs İdare Memurunun Eğitimi
Temel eğitim
MADDE 15- (1) Temel eğitim, iflâs idare memurluğu görevinin yürütülmesi için gerekli teorik ve pratik bilgileri içerir.
(2) Temel eğitim, en az otuz altı ders saatinden oluşur. Eğitim kuruluşları, Bakanlığın uygun görüşü ile eğitim ders saatini arttırabilirler.
(3) Temel eğitim; medeni usul ve icra iflâs hukuku, medeni hukuk, ticaret hukuku ile işletme, iktisat, maliye ve muhasebe alanında profesör, doçent veya doktor ünvanına sahip olanlar tarafından verilir.
(4) Temel eğitim; medeni usul ve icra iflâs hukuku ile ticaret hukuku genel ilkelerini, icra ve iflâs mevzuatını, işletme, iktisat, maliye ve muhasebe konularını, iflâs idare memurunun taşıması gereken nitelikleri, görevi, yetkisi, yükümlülükleri ile hukuki ve cezai sorumluluğunu, rapor yazım usul ve tekniğini kapsar.
(5) Temel eğitime katılmak zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.
(6) Temel eğitimin içeriği, yöntemi ile usul ve esasları bu alanlardaki ihtiyaca göre Bakanlık tarafından güncellenebilir.
İletişim No:
0 544 951 75 15
ÖNEMLİ: Üniversiteye aramadan ve ödeme yapmadan önce 0544 951 75 15 numaralı whatsapp kanalımızla lütfen iletişime geçiniz! Kayıt işlemleri paylaşılan numara üzerinden gerçekleştirilecektir.
ÖNEMLİ DUYURU:
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Kayıt yapılan eğitim tarihi için son 1 hafta kala ücret iadesi yapılamamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Kurs Özellikleri
- Ders 0
- Sınav 0
- Süre 10 haftalar
- Yetenek Seviyesi Tüm seviyeler
- Dil İngilizce
- Öğrenciler 0
- Değerlendirmeler Evet