PROFESYONEL BARİSTA EĞİTİMİ
Eğitimin Amacı :
Hizmet sektörünün payı her geçen gün daha da artmaktadır. Günümüzde, özellikle kahve ile hazırlanabilecek özel içeceklerin tüketilmesi yoğunlukla tercih edilmektedir. Bu kapsamda, iyi yetişmiş bir baristaya her dönem aranılan bir kişi olacaktır.
Bu eğitimle, kahve sektöründe çalışmayı ve kariyer yapmayı hedefleyen katılımcılara, değişik yöntemlerle üretilen kahveleri deneyimleyip, her birinin sonuçlarını öğrenerek, kahve çekirdekleri ve kavurmadan, espresso bazlı uygulamalara, dükkan operasyonundan, Türk kahvesine kadar barista mesleğine dair her detay, son teknoloji makinelerle çalışarak, uluslararası bir müfredat kapsamında öğretilecektir.
Katılımcılara, kahvenin tarladan fincana kadar tüm aşamalarını teorik olarak anlatılarak; kavurmadan espresso bazlı ürünlere, soğuk içecek reçetelerine, pratik ağırlıklı bir eğitim süreciyle, kahve ticaretinin artmasıyla doğan iyi yetişmiş kalifiye barista yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Kimler Katılabilir
18 yaş üzerinde olan herkese açık bir eğitimdir.
Eğitimin Kapsamı:
- Hijyen Eğitimi.
- İSG Eğitimi
- Temel Gıda Güvenliği eğitimi.
- Kahve nedir?
- Kahve çekirdekten tanıma
- Arabica robusta çekirdeklerinin arasındaki lezzet farklılıklarını anlama
- Kahvenin tazeliği
- Kahve kavurma dereceleri
- 3 nesil kahve akımı
- Kahve dükkanı ekipmanlarını tanıma
- Espresso nedir, ne değildir?
- Süt nedir? Nasıl olmalıdır?
- Ekipmanları İnceleme
- Kahve değirmeninin ana parçalarını tanıma
- Değirmen kalibrasyonu nedir, nasıl yapılır?
- Espresso yapımında dozaj ayarlama
- Geleneksel ve otomatik espresso değirmenlerini kalibrasyonu
- Doğru espresso ekstraksiyon süresi nasıl ayarlanır?
- Espresso değirmenine mikro-ayarlama ne zaman gerekir?
- Espresso tamping
- Espresso makinesinin ana parçalarını tanıma, açma ve kullanıma hazır hale getirmek
- Espresso hazırlamanın basamakları
- Sütün tazeliği, sütte hijyen, doğru süt ısısına ulaşma teknikleri
- Espresso makinesi inceleme
- Süt kreması nedir? Sütü köpürtürken kullanılan etkili yöntemler
- Latte ve cappuccino, machiato, cortado, flat white gibi espresso bazlı kahveleri tanıma
- Espresso değirmeninin ve espresso makinesinin temizliği ve bakımı
- Espresso yapımı espresso bazlı içecekler hazırlanırken güvenliğin ve hijyenin önemi
- Filtre kahve demlemenin reçetesi
- Barista mesleğinin önemi ve fincana olan etkisi
BU EĞİTİM SONUNDA KATILIMCILAR ÜÇ FARKLI BELGEYE SAHİP OLACAKLARDIR.
BU EĞİTİM SONUNDA KATILIMCILARA;
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BELGESİ,
HİJYEN BELGESİ,
PROFESYONEL BARİSTA EĞİTİM SERTİFİKASI VERİLECEKTİR.
Eğitim Süresi :16 SAAT
Eğitim Tarihleri: 29-30 Nisan 2023 (Teorik eğitim)
30 Nisan 2023 (Uygulama Eğitimi) ve Teorik/Pratik değerlendirmeler yapılacaktır.
Eğitim Ücreti : 6500 TL (KDV Dahil)
KAYIT İŞLEMLERİ : Aşağıda yer alan üniversitemiz hesabına eğitim bedelini yatırarak veya sayfa üzerinden sanal pos ile ödeme yapılarak, kesin kayıt işlemi gerçeleştirilebilir.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Cep : 0531 305 32 05
Telefon : 0216 452 45 85 / 1173
Fax : 0216 451 80 17
E-Posta : igunsem@gedik.edu.tr
HESAP BİLGİLERİ
Banka Adı : AKBANK T.A.Ş.
Şube Adı : İMES TİCARİ / 0876
Hesap Adı : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ
Hesap No : 0047374
Iban : TR62 0004 6008 7688 8000 0473 74
ÖNEMLİ DUYURU:
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Yorum Bulunmuyor!