MÜZİK TERAPİ

EĞİTİM HAKKINDA

Tarih
02.09.2023
Süre
24 saat
Ücret
5000 TL
Eğitim Yeri
Teşvikiye Mah. Hüsrev Gerede Cad. No:110 Şişli/İSTANBUL

EĞİTMENLER

       Duygularımızı sakinleştirip gönül yumuşaklığı sağlayan müzik türleri; insanlık tarihi kadar eski olup rahatsızlık ve her türlü hastalıklardan kurtulma yönünde terapi ve tedavi anlamında kullanılmıştır.

       Günümüz bilim dünyasının en önemli eğitim kurumlarından olan üniversitelerin; tıp ve sağlık fakültelerinde müzik terapi alanında yapılan çalışmaların diğer fakültelerin de eğitim programlarında yer alması yönünde yapılan çalışmalar gözlerden kaçmıyor.

       Ülkemiz Üniversitelerinde eğitim-kültür-sanat başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapan Sürekli Eğitim Merkezleri programları incelendiğinde müzik terapi ile ilgili eğitici ve sertifika programları öne çıkar.

      Müziğin insan yaşamındaki öneminin giderek arttığı günümüzde; bireyin eğitim-fizyolojik-psikolojik-ruhsal ve sosyal alanlarda karşılaştığı sorunların çözümünde terapi bir bilim dalı olarak kabul edilir.

     Müzik insan duygularının dışa vurumu ve davranışlara yansıtılmasında en etkin yollardan biridir. Dolayısıyla insan sağlığı için gerekli olan müzik terapi; eğitim ve tıp dünyasında günümüzde önemli bir konumdadır.

    Müzik terapi; bireyin psikolojik, zihinsel, fiziksel, ruhsal ve sosyal alanlarda yaşadığı olumsuzluklarda arınıp sağlığına kavuşması, sağlığını sürdürmesi ve sağlığının düzeltilmesi için tedavi edici hedeflere ulaşmada kullanılan, müzikle tedavi uzmanlarınca yönlendirilen ve tedavi edici bir ortamda, davranışlarda arzu edilen değişikliklerin elde edilmesi için müziğin sistemli olarak kullanılmasıdır.

   Müzik terapiden sadece müziğin kullanıldığı tedavi biçimi değil ve fakat tıbbi tedavide müziğin içinde olduğu ve kullanıldığı (Örn; Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Programında müzik zorunlu ders olarak okutulmakta) tedavi yöntemi anlaşılmalıdır.

       Günümüzde sağlık alanında yapılan çalışmalarda müzik terapi konulu tartışmaların odağında ‘’müziğin tek başına hiçbir fiziksel hastalık etkenini ortadan kaldıramayacağı’’ dile getirilmektedir. Ancak duygusal yetilerimizin fiziğimizle açık bir şekilde bağlantılı olduğu göz ardı edilmediğinde, her türlü hastalığın tedavisinde müziğin kullanılabilir olduğu ve kullanılması gerekebileceği unutulmamalıdır.

Eğitimin Amacı:

      Müzikal yapının algılanması yoluyla bireyin yaşamı boyunca fiziksel, zihinsel, psikolojik ve çevresel-sosyal alanlarda oluşan sorunlarının çözümünde müziğin kullanılması sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum ve sağlıklı dünya insanlığı için üniversiteler ve ilgili birimlerinin hedefleri arasındadır.

       Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülen eğitim programlarında müzik terapinin yer alması ile müziğin insan sağlığındaki önemi; uygulama, müzikal gelişim ve yaşamsal dönemlerdeki etkisinin yanında güncel hayatta yaşanılan stres, dikkat, motivasyon, depresyon, bilinç-bilinçaltı farkındalığı, öğrenme bozukluğu, yeme bozukluğu ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde Türk ve Batı Müziği örneklerinin bilimsel olarak ele alınmasıyla insanımızın özgüven kazanması ve özgüvenini geliştirmesini, hayata bakışı ve iletişimde pozitifliği elde etmesi ile başarı ve huzur dolu bir geleceği amaçlar.

Kimler Katılabilir?

       Bireysel, iş ve toplumsal alanlarda yaşanan olumsuzluklara karşı; özgüvenli, güçlü, üretken, başarılı, mutlu, huzurlu, istekli, kendisiyle barışık ve yaşamı boyunca sağlıklı kalmak isteyen çalışan ve yönetici, her meslekten olan bireyler eğitim amaçlı müzik terapi çalışmalarına katılabilir. 

Eğitimin İçeriği:

       Türkiye ve diğer ülkelerde müzik terapisi çalışmalarının detaylı olarak ele alınacağı etkinlikte ele alınacak konulardan bazıları şunlardır.

  • Ritim= Hayat mıdır?
  • Ritim- Müzik- Sağlık- Terapi nedir? Özellikleri ve Önemi,
  • Günlük Hayatta Yaşanılan; Stres, Hayal Kırıklığı, Mutsuzluk, Başarısızlık ve benzeri olumsuzluklara karşı direnç gösterebilme,
  • Müzik ve Hareket İlişkisi- Uygulama Evreleri,
  • Yaşamsal Dönemler ve Müzikal Gelişim Süreçleri,
  • Bilinç-Bilinçaltı Müzik Terapi ve Meditasyon,
  • Psikiyatrik Rahatsızlıklar ve Müzik Terapi konuları ele alınacaktır.

      Katılımcılar bu eğitimin sonunda özgüvenli, kendileriyle ve çevresiyle barışık, sosyal yaşamlarında ve ikili ilişkilerinde mutlu, sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edeceklerdir.

Eğitimin Zamanı ve Süresi: 4-5 Şubat 2023, 24 saat. (10:00-16:00 arası.)

Eğitim Yeri: NİŞANTAŞI yerleşkesi

Program Bedeli: 5000 TL (KDV Dahil)

Kayıt işlemleri : Aşağıda yer alan üniversitemiz hesabına eğitim bedelini yatırarak, dekontu igunsem@gedik.edu.tr elektronik posta adresine gönderiniz.

HESAP BİLGİLERİ
Banka Adı  : AKBANK T.A.Ş.

Şube Adı    : İMES TİCARİ / 0876

Hesap Adı  : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ

Hesap No   : 0047374

Iban           : TR62 0004 6008 7688 8000 0473 74

 

Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05

 

ÖNEMLİ UYARI :

1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.

2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.

3Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;

“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”

Ön Kayıt Formu

Nişantaşı Yerleşkesi