FİNANSAL KURULUŞLAR İÇİN UYUM BİRİM UZMANI EĞİTİMİ (ONLINE EĞİTİM)
FINANSAL KURULUŞLARIN UYUM BIRIMLERINDE GÖREV ALMAK İSTEYENLERE YÖNELIK EĞITIM
Eğitimin Amacı ve Kazanımlar
Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının suçları ile mücadele kapsamında finansal sistemin bu suçların işlenmesinde bir araç olarak kullanılmasının önlenmesi amacıyla; finansal kuruluşlar, finansal olmayan bazı kuruluşlar ile meslek grupları “yükümlü” olarak belirlenmiştir.
Suç gelirlerinin aklanması (AML), terörün finansmanı (CFT) ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı (CPF) ile mücadelede getirilen önleyici tedbirlerin (yükümlülükler) yükümlülerce uygulanması, aklama fiillerinin ortaya çıkarılarak engellenmesi ve finansal sistemin bu suçların işlenmesinde araç olarak kullanılmasının önlenmesi açısından son derece önemlidir.
Önleyici tedbir yükümlülüklerinin tam ve eksiksiz uygulanmasını “uyum programı oluşturma” adı altında yerine getirmekle sorumlu olan banka, finansman, finansal kiralama,faktoring, varlık yönetim şirketleri,sermaye piyasası aracı kurumları, sigorta ve emeklilik şirketleri, A Grubu Yetkili Müesseseler, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları nezdinde Yönetim Kurullarına doğrudan bağlı olarak atanan Uyum Görevlileri (Compliance Officer) yönetiminde uyum birimleri oluşturulmakta ve burada çalışacak uzman personele ihtiyaç duyulmaktadır.
Uyum programı oluşturma, yükümlünün nevine göre kriterleri ve kapsamı belirlenen politika ve prosedür belgeleriyle başlayan, yine yasal düzenlemeler çerçevesinde söz konusu belgelerle yazılı hale getirilen esaslar ile taahhütlerin tüm Şirket yönetim ve çalışanlarının bilgisi dahilinde uygulanması gereken, bu kapsamda Şirketin doğrudan iş akış süreçlerini de içine alan bir sistem bütünüdür.
Kazanımlar:
Söz konusu eğitimi bitirenler banka, finansman, finansal kiralama,faktoring, varlık yönetim şirketleri,sermaye piyasası aracı kurumları, sigorta ve emeklilik şirketleri, A Grubu Yetkili Müesseseler, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları nezdinde Uyum Görevlisi/Uyum Görevlisi Yardımcısı olarak işbaşvurularında bulunabilecek, isterlerse Şirketlerin Uyum Birimlerinde uzman personel olarak görev alabilecektir. Bu anlamda söz konusu program üniversite sonrasında kariyerine finans sektöründe ve özellikle uyum birimlerinde devam etmeyi isteyen lisans ve lisans üstü öğrencilere yöneliktir.
Program ayrıca bilgilerini tazelemek veya eksiklerini gidermek isteyen mevcut uyum görevlileri ve personeli, iç denetim ve iç kontrol birimi personeli ile diğer uzman kadrolarına ve konuya ilgi duyanlara yöneliktir.
Suç gelirlerinin aklanması (AML), terörün finansmanı (CFT) ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı (CPF) ile ilgili tüm kavramsal çerçeve ve mevzuat bilgileri ile uygulamaya ilişkin esaslar eğitimde ele alınmaktadır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
Söz konusu Eğitim 5 farklı modülden oluşmaktadır. Yeni başlayanlar için tüm modüllerin bitirilmesi gerekli iken, hali hazırda eksiklik hissedilen konularla ilgili istenilen modül eğitimine de katılım sağlanabilir.
MODÜL 1: TEMELKAVRAMLAR VE TANIMLAR
Eğitim Tarihi : 15 Mayıs Pazartesi 18:00-21:00, 3 saat
Eğitim Ücreti : 1500 TL/kişi
MODÜL 2: MÜŞTERİNİN TANINMASINA İLİŞKİN ESASLAR
Eğitim Tarihi : 22 Mayıs 2023 18:00-22:00 , 4 saat
Eğitim Ücreti : 2000 TL
MODÜL 3: ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİMİNE İLİŞKİN ESASLAR VE DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER
Eğitim Tarihi : 29 Mayıs 2023 18:00-22:00, 4 saat
Eğitim Ücreti : 2000 TL/kişi
MODÜL 4: UYUM PROGRAMI OLUŞTURMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Uyum Programı Oluşturma yükümlülüğü
Eğitim Tarihi : 5 Haziran 2023 18:00-22:00, 4 saat
Eğitim Ücreti : 2000 TL/kişi
MODÜL 5: MALVARLIĞI DONDURMA KARARLARININ ALINMASI VE UYGULANMASI
Eğitim Baş. Ve Bit. Tarihi : 12 Haziran 2023 18:00-19:00, 1 saat
Eğitim Ücreti : 500 TL
HESAP BİLGİLERİ
Banka Adı : TEB
Şube Adı : 37-Pendik E-5
Hesap Adı : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ
Hesap Numarası : 38388560
İban Numarası : TR53 0003 2000 0000 0038 3885 60
Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05
ÖNEMLİ DUYURU:
1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.
2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.
3. Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;
“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”
Yorum Bulunmuyor!